14. 1. 2023, 19:00 OLOVNICE - Sborovna, 1. repríza

14.01.2023

První repríza nás čeká na místě, kam velice rádi přijíždíme již potřetí. V Olovnici se nám hraje vždy krásně. Mají tu skvělé diváky, kteří nám rozumí.

O hře:

K dětem se cesta hledat musí! Říká Iva - jedna z učitelek v senior sborovně odborného řeznického učiliště. Někdy je to ale zatraceně těžké. Žáci jsou nezvladatelní (občas nevzdělatelní) a každopádně zrovna moc zájmu o studium nemají, v učitelském sboru vládne cynismus a ředitel je flegmatik. Snad aspoň na školníka je spoleh. Nebo ne?

Dokáže nová posila, v kterou ředitel vkládá velké naděje, pozdvihnout úroveň i tohoto ústavu?

Komedie, která řeší problematiku současného učňovského školství prostřednictvím nahlédnutí do sborovny učitelského sboru.

Komedie tak trochu o dětech, bez dětí a rozhodně ne pro děti!

Co předcházelo premiéře:

Po úspěšném uvedení hry Madam Colombová zasahuje jsme pro vás začali v roce 2020 zkoušet hru Slavičí dům. Komedii z prostředí blázince. Jenže, jak všichni víme, pak nastal blázinec všude kolem nás. A my museli od nového projektu upustit. Našli jsme tedy pak hru Sborovna, kterou jsme byli schopni zkoušet on-line během dvou pandemických let. Ale ani u divadla, jako mnohde jinde, on-line setkávání nestačí. Takže nám trvalo skoro celý další rok hru dopilovat a dostat ji na jeviště.