22.4. 2023 od 19:00 - NEZMAŘI, speciální koncert legendy českého folku ke 45. výročí založení skupiny.

22.04.2023

V sobotu 22.4. přijede do našeho sálu v Mlčechvostech legenda českého folku, skupina Nezmaři.

NEZMAŘI oslaví v roce 2023 své 45. výročí speciálním koncertem.

Vstupné 150,-Kč

Ohlédneme se do minulosti, zazní osvědčené hity (Ráno bylo stejný, Bodláky ve vlasech, Písek, Musíš jít dál, Hej člověče boží),ale i písničky ze současného období ( Kdo si zpívá, Růže, Co je dobré, Jsi všude kolem...).

Z historie Nezmarů:

Folková skupina NEZMAŘI byla založena počátkem roku 1978 čtyřmi "otci zakladateli" Pavlem Zajícem, Zdeňkem Hejkrlíkem, Zdeňkem Svobodou a Lubošem Hrdličkou, původně jako scénická kapela Divadla dramatických textů s půvabnou zkratkou DDT, působícím pod ochrannými křídly Jihočeského divadla.

NEZMAŘI se však brzy osamostatnili a začali se zúčastňovat různých přehlídek, vesměs úspěšně.

První dva roky života kapely byly obdobím personálních změn z důvodů studijních, rodinných i jiných, naštěstí nikoliv osobních. Obsazení se usadilo na pánské trojici ZAJÍC, DRENGUBÁK a HLAVÁČ, kterou zpočátku doplňoval JARDA MATĚJŮ a řada poměrně rychle se střídajících zpěvaček, z nichž poslední - ŠÁRKA BENETKOVÁ - přišla do kapely v roce 1990. Na několik let rozšířila skupinu ještě PAVLÍNA JÍŠOVÁ, ale od roku 2002 působí NEZMAŘI v nezměněném složení PAVEL ZAJÍC, PAVEL DRENGUBÁK, TONDA HLAVÁČ a ŠÁRKA BENETKOVÁ.

Napsali o skupině Nezmaři

"Nejvytrvalejší stálice českobudějovické folkové líhně a neustálý kandidát na neoficiální prvenství ve sborovém folkovém zpěvu. Dohromady jim to vždy ladí báječně."
JIŘÍ ČERNÝ - hudební kritik

"Při poslechu Nezmarů jsem pak zažíval mrazení i lechtání a vychutnával dokonalý zpěv, při němž se nikdo nevozí na hřbetu písniček, aby byl vidět on sám. Tohle cédéčko budete na konci obracet a zkoušet, není-li ještě něco na druhé straně."
Dr. JIŘÍ TICHOTA - kapelník Spirituál Kvintetu

"Oni nezblbli, nenechali se semlít mlýny komerce, zůstali stejní. Téhle studánce můžete věřit. Ochutnejte"
MIKI RYVOLA - legenda moderní trampské písně.

Online rezervace

Zarezervujte si místo včas. Rezervaci vám potvrdíme e-mailem.