27.1.2023 od 19:00 - Sborovna - Jaromír Břehový

27.01.2023

Další repríza SBOROVNY bude opět v našem sále v Mlčechvostech. V pátek 27. 1. od 19:00 hodin.

Vstupné 120,-Kč. Včas si objednávejte vstupenky. I na tento termín se rychle rozebírají.

O hře:

K dětem se cesta hledat musí! Říká Iva - jedna z učitelek v senior sborovně odborného řeznického učiliště. Někdy je to ale zatraceně těžké. Žáci jsou nezvladatelní (občas nevzdělatelní) a každopádně zrovna moc zájmu o studium nemají, v učitelském sboru vládne cynismus a ředitel je flegmatik. Snad aspoň na školníka je spoleh. Nebo ne?

Dokáže nová posila, v kterou ředitel vkládá velké naděje, pozdvihnout úroveň i tohoto ústavu?

Komedie, která řeší problematiku současného učňovského školství prostřednictvím nahlédnutí do sborovny učitelského sboru.

Komedie tak trochu o dětech, bez dětí a rozhodně ne pro děti!

Napsali o Sborovně:

Když se za našich studijních let řeklo: "Jdeme do sborovny", znamenalo to, že si jdeme vyžrat nějaký ten průšvih - mizerné známky nebo postih za provedenou lumpárnu! Ale když mi má milá řekla: "Jdeme na Sborovnu", vyložil jsem si to tak, že tam jdeme provést převrat... A, světe div se, ona to byla pravda. Akorát že jsme ho nedělali my, ale postavy z komedie "Sborovna". Moji milí, já tvořím a sleduji divadelní hry už přes třicet let, ale takovouhle "prču" (a není výstižnějšího slova) jsem už pěkných pár let (možná i desetiletí) neviděl. Jestli vám ji doporučuju? Já vám ji přímo nařizuju a předepisuju jako lék na jakkoliv blbou náladu!!!

Petr Lněnička, člen ochotnického DS Mšeno

Online rezervace

Zarezervujte si místo včas. Rezervaci vám potvrdíme e-mailem.