Něco o nás

Naše aktivity se dají rozdělit na dvě základní části. Jedna část je ochotnické divadlo a druhá část je organizování kulturních a společenských akcí v našem "Divadelním sále Mlčechvosty"

Jak jsme začali a co máme za sebou

Začátek

Za začátek našeho spolku lze považovat moment, kdy jsme v roce 2016 začali nacvičovat dětskou operu Šípková Růženka. Na začátku to byla jen recese určená k jednomu předvedení na Vraňanském posvícení, ale když bylo po všem, najednou jsme zjistili, že se nám nechce končit a že bychom si rádi zkusili opravdové divadlo. 4. 12. 2016 jsme oficiálně založili Spolek Mošna, který si dal do vínku ochotničení a organizaci kulturních a společenských akcí.

Limonádový Joe

Po dlouhých týdnech debat jsme na konci února 2017 začali v improvizovaných podmínkách školní šatny zkoušet hru Limonádový Joe. K premiéře Limonádového Joa jsme se dostali až na konci roku 2017. Celkem jsme Joa reprízovali dvacetkrát a derniéra proběhla 17. 8. 2019 v Bezdězu. Rok a půl s Joem byl opravdu skvělý.

Madam Colombová zasahuje

Výběr další hry pro nás opět nebyl jednoduchý. Naším původním záměrem bylo nazkoušení dalšího slavného českého filmu, ale nakonec jsme někdy v únoru 2019 začali zkoušet Madam Colombovou. Velkou změnou pro nás bylo menší rozložení textu mezi herce. Tři hlavní postavy mají v této hře textu opravdu mnoho a to byl hlavní důvod proč byl termín premiéry stanoven až na listopad. Madam Colombovou jsme tedy dokončili a máme z této hry dobrý pocit.

Madam Colombová zasahuje

aneb

Kam zmizel ten diamant

Jan Váchal

Madam Colombová zasahuje je bláznivá krimi komedie točící se okolo ukradeného diamantu.

Na nejmenovaném skotském zámku byl lordu Ham-milk-tonovi ukraden diamant Růžový ptakopysk.

Všichni podezřelí mohli mít ke spáchání tohoto ohavného zločinu svůj důvod. Ukradl diamant snad sám mírně retardovaný lord? Nebo snad jeho přehlížená manželka? A co zahradník?

Situaci komplikuje navíc to, že jeden z podezřelých diamant skutečně ukradl, dva si myslí, že ho ukradli a ostatní nemají prakticky žádné alibi.

Dokáže někdo záhadu vyřešit?